Кваліфікаційні роботи бакалаврів

Постійне посилання на розділhttps://dglibtest.nubip.edu.ua/handle/123456789/9

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Формування організаційної структури управління підприємством та підвищення її ефективності
    (2024) Жуленко Катерина Русланівна; Голомша Н.
    Актуальність теми. Ефективність роботи будь-якого підприємства значною мірою залежить від його організаційної структури управління. У сучасних ринкових умовах, які характеризуються постійними змінами, високою конкуренцією та глобалізацією, організаційна структура управління стає ключовим фактором для досягнення стратегічних цілей та стабільного розвитку підприємства. Раціонально побудована структура управління дозволяє підприємству оперативно реагувати на зовнішні виклики, ефективно використовувати внутрішні ресурси та забезпечувати високу продуктивність праці. ТДВ «Яготинський маслозавод» є одним із провідних виробників молочної продукції в Україні. Підприємство успішно працює на ринку понад 55 років, підтримуючи високі стандарти якості та постійно розширюючи свій асортимент. Однак, для подальшого успішного розвитку та зміцнення своїх позицій на ринку, підприємству необхідно постійно вдосконалювати свою організаційну структуру управління. Актуальність теми обумовлена необхідністю адаптації підприємства до сучасних умов господарювання, що вимагають високого рівня гнучкості, інноваційності та ефективного використання ресурсів. Вдосконалення організаційної структури управління дозволить ТДВ «Яготинський маслозавод» не тільки підтримувати високу якість продукції, але й забезпечити довгострокову конкурентоспроможність на внутрішньому та зовнішньому ринках. Організаційну структуру та її формування досліджували Волошин Р. В. [6], Кузьмін О.Є., Мельник О.Г. [21], Кравченко В. [18], Небава М.І., Ратушняк О.Г. [28], Микитюк В.М., Паламарчук Т.М., Русак О.П. [26]. Однак питання функціонування ефективної організаційної структури підприємства є багатогранним, тому необхідно надалі досліджувати цю сферу діяльності. Метою бакалаврської роботи є обґрунтування теортетико-методичних аспектів організаційної структури управління ТДВ «Яготинський маслозавод» та розробка рекомендацій щодо її вдосконалення та розвитку. Для досягнення поставленої мети були сформовані такі завдання: - обґрунтувати особливості організування як функції управління; - узагальнити сутність поняття «організаційна структура управління» та розкрити види організаційних структур; - дослідити методику оцінки ефективності системи управління підприємством; - дослідити виробничо-господарську діяльність ТДВ «Яготинський маслозавод»; - проаналізувати організаційну структуру управління досліджуваного підприємства; - дослідити ефективність системи управління ТДВ «Яготинський маслозавод»; - обґрунтувати напрями удосконалення системи управління підприємством; - розробити пропозиції щодо оптимізації організаційної структури управління ТДВ «Яготинський маслозавод»; - обґрунтувати пропозиції та впровадження заходів підвищення ефективності системи управління. Об’єктом дослідження є процес формування організаційної структури ТДВ «Яготинський маслозавод». Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні аспекти формування, розвитку та вдосконалення організаційної структури підприємства. Методи дослідження. Теоретичною основою даного дослідження є діалектичний метод пізнання та системний підхід до аналізу діяльності підприємства. Для досягнення поставлених завдань в бакалаврській роботі використано наступні методи: - монографічний – для узагальнення сутності поняття «організаційна структура управління»; - аналізу і синтезу – для деталізації об’єкта дослідження; - економіко-статистичний – для аналізу виробничо-господарської діяльності досліджуваного підприємства. Інформаційними джерелами дослідження слугували дані державної статистичної звітності, офіційна науково-аналітична інформація Internet- ресурсів, фінансова звітність ТДВ «Яготинський маслозавод», навчально- наукова література. Апробація результатів бакалаврської роботи: результати дослідження обговорювалися та доповідалися на VIІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації» (09 травня 2024 р.). Публікації. 1. Жуленко К.Р., Голомша Н.Є. Удосконалення організаційної структури підприємства. «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації»: матеріали VIІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених (09 травня 2024 р.). К. НУБіП України, 2024. Структура роботи. Бакалаврська робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, списку використаних джерел із 52 найменувань. Основний зміст роботи викладено на 67 сторінках друкованого тексту, робота містить 12 таблиць та 9 рисунків.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Формування організаційної структури підприємства
    (2024) Верозуб Володимир Володимирович; Міщенко І.
    Актуальність обраної теми. Будь-яке підприємство, спрямоване на розвиток і зростання, повинно ретельно переглядати та переоцінювати свої підходи до управління враховуючи особливості сучасної економіки. Завдяки жорсткій конкуренції та зростаючим вимогам до якості товарів і послуг, необхідно впроваджувати інноваційні підходи, зокрема прогресивні технології управління, які забезпечують високу ефективність вирішення бізнес-завдань і миттєву реакцію на зміни в ринковому середовищі. Потреба у відповідному комплексному рішенні, що дозволить об’єднати працівників, інформацію та бізнес-процеси, щоб краще керувати відповідними сферами діяльності організації. Практика і теорія управління організації надає відповідно значну кількість методів управління. Певні глобальні зміни у організаціях і відповідному бізнес-середовищі виявляють відповідні недоліки, що призводять до певного неефективного використання та виступають відповідним чинником для переосмислення та відповідного вдосконалення традиційних форм, організацій та методів. Управління відповідною діяльністю організації, зокрема управління стратегією, тактикою та відповідною поведінкою в бізнесі. Аналіз відповідних досліджень і публікацій. Вивчення теми формування організаційної структури управління та забезпечення підвищення її ефективності лишається у полі зору досліджень багатьох зарубіжних та українських науковців відповідно. Дослідження з даного питання проводили наступні науковці: М. Мескон, М. Альберт, Ф. Тейлор, А. Файоль, О. І. Бабчинська, Є.С. Лазеба, В.І., Устенко, О.В. Баєва, П.Г. Гордієнко, Л.Г. Дідковська, також М.М. Єрмошенко, та М.П. Денисенко, та С.А.Єрохін, і В.П. Мартиненко, також І.П. Малик, Т.М. Бурмака, та Г.Л. Монастирський, В.І. Хомяков, Ф.І. Хміль, та інші. Мета роботи полягає узагальненні відповідних теоретичних та практичних особливостей формування певної організаційної структури управління підприємством та відповідного підвищення її ефективності. Для досягнення визначеної мети роботи необхідно виконати наступні завдання: − висвітлити сутність організації як відповідної функції управління та її змісту; − опрацювати певну організаційну структура управління підприємства та уточнити її види; − проаналізувати методику оцінки ефективності організаційної структури підприємства; − охарактеризувати господарську діяльність ТДВ «Яготинський маслозавод»; − проаналізувати та представити організаційну структуру ТДВ «Яготинський маслозавод»; − оцінити фінансовий стан та систему управління в ТДВ «Яготинський маслозавод»; − запропонувати шляхи підвищення ефективності управління ТДВ «Яготинський маслозавод». − запропонувати заходи підвищення організаційної ефективності діяльності підприємства. Об’єктом дослідження є процес формування організаційної структури управління товариства з додатковою відповідальністю «Яготинський маслозавод». Предмет дослідження складають теоретичні та практичні аспекти формування організаційної структури управління підприємством. У ході написання роботи відповідно було застосовано комплекс різноманітних методів дослідження, зокрема: узагальнення, конкретизація, систематизація, індукція та дедукція, щоб обґрунтувати та узагальнити терміни та погляди щодо сутності організаційної структури управління та оцінки її ефективності. Для дослідження діяльності підприємства було використано статистичний та фінансовий аналіз. Графічний метод був застосований для відповідного наочного та схематичного відображення певних теоретичних аспектів роботи та динаміки відповідників показників діяльності досліджуваного підприємства. Метод обґрунтування та логічний метод були використані для формування рекомендацій щодо аспектів удосконалення організаційної структури управління та відповідного підвищення її ефективності. Інформаційна база бакалаврської роботи включала наукові джерела, такі як монографії та відповідні наукові статті у фахових виданнях, та матеріали науково- практичних конференцій, а також нормативні документи, котрі регулюють відповідний порядок управління підприємством, та статистичні джерела, фінансову та управлінську звітність підприємства та інтернет-джерела. Практичне значення отриманих відповідних результатів полягає узагальненні відповідних теоретичних аспектів формування організаційної структури щодо управління підприємством та відповідного підвищення її ефективності для розробки практичних рекомендацій щодо формування організаційної структури управління ТДВ "Яготинський маслозавод". Структура бакалаврської роботи включає відповідно: вступ, три розділи, висновки, також, список використаних джерел. Загальний обсяг роботи відповідно складає 79 сторінок друкованого тексту. Робота відповідно містить 16 таблиць, 20 рисунків, 4 формули. Список використаних літературних джерел містить 48 найменування та розміщений відповідно на 4 сторінках.