Навчальні та наукові видання
Постійне посилання на розділhttps://dglib.nubip.edu.ua/handle/123456789/3
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Рекомендації із розробки практичного інструментарію та засобів регулювання для модернізації механізму диверсифікації структури галузей тваринництва через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010 секція А «Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство» відповідно до існуючих рекомендацій ФАО ООН(НУБіП України, 2022) Вдовенко, Наталія Михайлівна; Марченко, І.О.; Дмитришин, Р.А.; Негода, Ю.В.Розкрито методичні засади щодо забезпечення можливостей вдосконалення нормативної бази регулювання через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010. Обґрунтовано доцільність виокремлення з групи «розведення овець» групу «розведення кіз» як окремого виду економічної діяльності задля інтеграції його у аграрне виробництво. Враховано вибір показників, що характеризують галузь у процесі визначення вагових коефіцієнтів розвитку козівництва з подальшим їх прикладним використанням, урахуванням впливу галузевої конкурентоспроможності й викликів для національної та економічної безпеки в умовах глобальних трансформацій. Розраховано на слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково- педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.Документ Генетика риб(Видавничий центр НУБіП України, 2022) Костенко, Світлана Олексіївна; Свириденко, Наталія ПетрівнаЗміст навчального підручника відповідає навчальній програмі дисципліни «Генетика риб». Підручник буде корисний студентам, аспірантам та викладачам закладів вищої освітиДокумент Виробництво екологічно безпечної яловичини(Видавничий центр НУБіП України, 2018) Угнівенко, Анатолій Миколайович; Кос, Н.В.У навчальному посібнику систематизовано найбільш важливі аспекти виробництва екологічно безпечної яловичини у м’ясному скотарстві з позицій обґрунтованих чітких критеріїв всесвітніх нормативних документів. Комплексно висвітлено широке коло його проблем відповідно до програми дисципліни. Охарактеризовано сутність новітніх технологій виробництва безпечної продукції м’ясного скотарства, основні напрямки її поліпшення та оцінювання якості. Наведено словник термінів і понять та список використаних джерел. Для використання у навчальному процесі у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціалізацією ―Спеціалізоване м’ясне скотарство‖ спеціальності 204 ―Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва‖.Документ Виробництво екологічно безпечної яловичини(Видавничий центр НУБіП України, 2018) Угнівенко, Анатолій Миколайович; Кос, Н.В.У підручнику систематизовано найбільш важливі аспекти виробництва екологічно безпечної яловичини у м’ясному скотарстві з позицій обґрунтованих чітких критеріїв всесвітніх нормативних документів. Комплексно висвітлено широке коло його проблем відповідно до програми дисципліни. Охарактеризовано сутність новітніх технологій виробництва безпечної продукції м’ясного скотарства, основні напрямки її поліпшення та оцінювання якості. Наведено словник термінів і понять та список використаних джерел. Для використання у навчальному процесі у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціалізацією “Спеціалізоване м’ясне скотарство” спеціальності 204 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”.Документ Адаптаційні реакції організму великої рогатої худоби різних напрямів продуктивності залежно від типу вищої нервової діяльності : монографія(2017) Карповський, Валентин Іванович; Паска, Марія Зіновіївна; Гуфрій, Дмитро Федорович; Криворучко, Дмитро ІвановичДокумент Кортико-вісцеральні взаємовідносини в організмі свиноматок за подразнення молочної залози(Видавничий центр НУБіП України, 2014) Трокоз, В.О.; Ніщеменко, М.П.; Карповський, В.І.Монографія містить науково-практичні узагальнення стосовно фізіологічних змін у організмі людини і тварин за впливу подразнень різної природи, а також результати дослідження впливу подразнення молочної залози на процеси в організмі свиноматок. Описані зміни гематологічних показників, репродуктивної функції свиноматок, процесів лактації та вищої нервової діяльності. Розрахована на наукових співробітників, аспірантів, магістрів, студентів вищих навчальних закладів, спеціалістів ветеринарної медицини та тваринництва