Кваліфікаційні роботи

Постійне посилання на розділhttps://dglibtest.nubip.edu.ua/handle/123456789/1

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 44
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Бізнес-план відкриття ресторану
    (2023) Бугай, Р.О.
    Актуальність теми. Гостинність – одне з фундаментальних понять цивілізації - вже давно у розвинутих країнах перетворилася на індустрію, у якій зайнято багато мільйонів професіоналів. Індустрія гостинності орієнтована на споживача (клієнта, гостя), задоволення потреб якого є кінцевим результатом ділової активності підприємства. Професійний глосарій індустрії гостинності останніх років виштовхує з повсякденного користування в архаїчні мовні шари слова «customer», «client» (споживач, клієнт) і замінює на «guest» (гість). Таким чином, навіть у лінгвістичному ракурсі, не кажучи про фактичну професійну діяльність, прослідковується тенденція зміни мети ділової активності підприємств індустрії гостинності. Вищою метою ділової активності у сфері індустрії гостинності є, перш за все, задоволення потреб гостя, і лише потім – підвищення доходів підприємства. В той же час, без детально розробленого бізнес-плану складно здобути успіх у будь-якому бізнесі. Планування допомагає визначити потенційні витрати і доходи, а також залучити необхідне фінансування. Інвестори, банки або інші джерела фінансування часто вимагають бізнес-план для оцінки перспективи проекту і ризиків. Бізнес-план включає планування операцій, таких як закупівля обладнання, постачання продуктів, організація персоналу, менеджмент запасів та інші аспекти, пов'язані з ефективним функціонуванням закладу. Це допомагає забезпечити ефективне управління рестораном і досягти максимальної рентабельності. Тому, актуальність теми визначається потребою в вивченні теоретичного матеріалу та практичного досвіду організації матеріально-технічного забезпечення ресторану, а також розробці конкретного бізнес-плану відкриття ресторану. Аналіз останніх досліджень та публікацій. Вагомий внесок у дослідження теоретичних основ та проблем розвитку ресторанного господарства як складової індустрії гостинності, розглядалися у працях Л. О. Іванова, Є. С. Оробейко, В.В. Вусів, С. Лущик, О. В. Євтушенко, А. Ю. Парфіненко, І. М. Шамара, С. О. Юрченко. Н. О. Нечаюк, М. П. Мальська, Т. Г. Сокол. Необхідність теоретичних засад розроблення бізнес-планів з відкриття закладу громадського харчування з врахуванням світового досвіду та особливостей економіки України зумовлюють актуальність теми дипломної роботи. Метою дослідження є дослідження ринку громадського харчування, розробка та обгрунтування бізнес-плану відкриття ресторану. Для досягнення зазначеної мети поставлено та вирішено такі завдання: - ознайомитися із закордонним досвідом розвитку ринку громадського харчування; - розглянути та проаналізувати особливості внутрішнього ринку громадського харчування; - сформувати концепцію, цілі та завдання проєкту; - розробити бізнес-план відкриття ресторану; - надати пропозиції з реалізації бізнес-плану. Об’єктом дослідження є процес відкриття та організації діяльності ресторану. Предметом дослідження є практичні та методичні аспекти обгрунтування бізнес-плану з відкриття ресторану. Методи дослідження. В дослідженні задіяно сукупність загальнонаукових і спеціальних методів: аналізу й синтезу, індукції й дедукції, причино-наслідковий, графічний метод, методи співставлення та групування, аналогії та прогнозування, що дало можливість виявити основні тенденції розвитку досліджуваного бізнесу. Результати магістерського дослідження доповідалися та обговорювалися на VІ міжнародній науково-практичній конференції (17-18 листопада 2022 р.) “Інклюзивний розвиток національної економіки: глобальні тенденції, можливості України та роль агропродовольчого сектору”, що підтверджено тезами. Практичне значення одержаних результатів полягає у формуванні рекомендацій щодо організації ресторанного бізнесу. Інформаційну базу дослідження становлять наукові праці відомих учених, спеціальна економічна література, матеріали науково-практичних конференцій, електронні ресурси та результати особистих досліджень автора. Структура роботи визначена метою і завданнями дослідження та включає в себе вступ, три розділи, висновки та список використаних джерел.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Бізнес-план організації сервісного обслуговування агровиробників з мобільного протруювання насіння
    (2023) Бортницький, О.В.
    Магістерська робота «Бізнес-план організації сервісного обслуговування агровиробників з мобільного протруювання насіння» складається з трьох розділів, висновків та списку використаних джерел і містить 82 с., 17 рис., 20 табл., 28 джерел. У першому розділі нашого бізнес-плану ми ретельно проаналізували характеристики ринку сервісного обслуговування агровиробників з мобільного протруювання насіння як в Україні, так і в міжнародному контексті. Також ми висвітлили технологічний аспект нашої діяльності та ретельно обґрунтували його важливість. У другому розділі бізнес-плану проекту було визначено основні характеристики діяльності, цілі та завдання. Також проведено аналіз цільової аудиторії та конкурентного середовища. У цьому розділі також розроблено організаційно-виробничий та маркетинговий плани, здійснено фінансову та економічну оцінку ефективності бізнес-проекту та проведено оцінку можливих ризиків під час його реалізації. В третьому розділі надано рекомендації щодо впровадження бізнес-плану.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Бізнес-план відкриття підприємства з виробництва та реалізації насіння кукурудзи
    (2023) Гончар, С.Г.
    Магістерська робота «Бізнес-план відкриття підприємства з виробництва та реалізації насіння кукурудзи» , об'ємом 57 сторінки, включає три розділи, висновки та список використаних джерел. Робота містить 19 рисунків, 10 таблиць і посилається на 25 джерел. У першому розділі було проаналізовано внутрішній ринок виробництва насіння кукурудзи, проведено огляд міжнародного досвіду, зокрема приділено увагу аспектам технології вирощування насіння кукурудзи. У другому розділі було визначено концептуальне значення та цілі бізнес-проекту, проведено аналіз цільової аудиторії та конкурентного середовища, розроблено організаційно-виробничий та маркетинговий план, проведена фінансова і економічна оцінка ефективності бізнес-проекту, а також оцінено ризики і ринкові можливості запуску проекту відкриття підприємства з виробництва та реалізації насіння кукурудзи. У третьому розділі наведено пропозиції щодо впровадження бізнес-плану та описано план розвитку проекту.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Сучасний стан Скибинецького водосховища розташованого в басейні річки Рось
    (2024) Власенко Кирило Юрійович; Макаренко Аліна
    Бакалаврська кваліфікаційна робота виконана на 63 сторінках друкованого тексту, вона включає 13 таблиць, 3 рисунки. Список використаних джерел налічує 43 найменувань, він є досить точним та повним, так як включає вітчизняні та публікації з інших країн різних науковців. Викладений матеріал у даній роботі стосується сучасного стану Скибинецького водосховища розташованого в басейні річки Рось. Мета бакалаврської роботи полягала у вивченні видового, розмірно- вагового складу уловів, а також біологічної характеристики абoригенниx видів риб, їx прoдукцiйниx і особливостей прoмиcлoвoгo викoристaння. Об’єкт дослідження – аборигенні види риб, які проживають в Скибинецькому водосховищі. Предмет дослідження – xiмiчний склад вoднoгo середoвища, видoвий склад, чисельнiсть i бioмаса природної кормової бази, стан, а також структура популяції риб та їx рибoпрoдуктивнiсть. Методи дослідження: ✓ гідрохімічні (аналіз гідрохімічного складу води); ✓ гідробіологічні (дослідження вищої водяної рослинності, фітопланктону, зоопланктону і макрозообентосу); ✓ іхтіологічні (здійснення морфометричного аналізу різних видів риб); ✓ рибницькі (вилов риби із Скибенецького водосховища); ✓ статистичні (математичне опрацювання одержаних результатів проведених досліджень). Перелік питань, що розробляються в бакалаврській кваліфікаційній роботі: • визначити та проаналізувати гідрохімічні показники Скибинецького водосховища; • дослідити видовий склад, чисельність та біомасу природної кормової бази; • охарактеризувати видовий, розмірно-ваговий склад, чисельність риб та їх рибопродуктивність; • оцінити ефективність ведення рибогосподарської діяльності на Скибинецькому водосховищі.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Управління прибутком в банку
    (2023) Мороз Д.І.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Управління прибутком аграрних підприємств
    (2023) Олійник К.В.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Управління портфелем цінних паперів банку
    (2023) Махновець Є.В.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Управління кредитним ризиком комерційного банку
    (2022) Охрімець Б.О.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge