Кваліфікаційні роботи

Постійне посилання на фондhttps://dglibtest.nubip.edu.ua/handle/123456789/1

Переглянути

community.search.results.head

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Управління експортним потенціалом аграрного підприємства в умовах євроінтеграції
    (2024) Свистуленко Владислав Сергійович; Файчук О.
    Розвиток економіки України в умовах дії воєнного стану та продовженні бойових дій супроводжується різними кризовими явищами в зовнішньоекономічних та соціальних напрямках, що в першу чергу зумовлені політичною нестабільністю в країні та неефективним процесом реформування економіки країни. Розвиток зовнішньоекономічної роботи вітчизняних підприємств також супроводжується вагомим впливом політичного та міжнародного середовища на їх діяльність. Це в комплексі зумовлює потребу в проведенні аналізу та оцінки потенційних можливостей суб'єктів господарювання на те, щоб здійснити зовнішньоекономічну діяльність, що зумовлює потребу в дослідженні поняття експортного потенціалу як економічної категорії. Мета роботи полягає в розкритті науково-теоретичних аспектів управління експортним потенціалом компанії Kernel Holdings S.A. та виокремленні практичних напрямків оптимізації його використання. Основними завданнями бакалаврської роботи є: - розглянути сутність поняття «експортний потенціал», його види і структуру; - дослідити особливості управління експортним потенціалом сільськогосподарського підприємства; - розкрити методичні підходи до оцінки величини експортного потенціалу та ефективності управління ним в аграрній сфері; - навести загальну організаційно-економічну характеристику досліджуваного аграрного підприємства; - оцінити величину експортного потенціалу досліджуваного підприємства; - провести діагностику ефективності системи управління експортним потенціалом досліджуваного підприємства; - навести прогноз розвитку аграрного ринку ЄС та перспектив збуту продукції для вітчизняних підприємств; - виявити напрямки оптимізації використання експортного потенціалу досліджуваного підприємства; - надати економічне обґрунтування управлінського рішення щодо оптимізації використання експортного потенціалу досліджуваного підприємства. Об’єктом дослідження є процес управління експортним потенціалом аграрного підприємства. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і прикладних основ управління експортним потенціалом аграрного підприємства в умовах євроінтеграції. При написанні роботи використовувалися загальні та спеціальні методи наукового пізнання, зокрема методи системного аналізу та синтезу, індукція та дедукції, узагальнення, а також методи графічного відображення основних результатів та статистичні методи. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що напрямки оптимізації використання експортного потенціалу досліджуваного підприємства можна використовувати в інших компаніях галузі. Випускна кваліфікаційна робота складається із вступу, 3 розділів, висновків та пропозицій, списку використаних джерел та додатків. Основний текст роботи становить 66 сторінок, в т. ч. 7 таблиць, 16 рисунків. Список використаних джерел містить 51 найменувань, викладених на 5 сторінках.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Формування експортного потенціалу ринку м’яса свинини України в умовах євроінтеграції
    (2024) Скоц Ольга Василівна; Ібатуллін М.
    Інтеграція України до європейського простору відкриває нові можливості для розвитку різних галузей, зокрема й аграрного сектору. Серед експортно орієнтованих товарів м'ясо свинини посідає чільне місце, адже Україна входить до топ-10 світових виробників цієї продукції. Однак, реалізація експортного потенціалу української свинини на ринку ЄС потребує ретельного вивчення та аналізу низки аспектів, пов'язаних з адаптацією до європейських стандартів, вимог та норм. Із запровадженням воєнного стану в Україні галузь свинарства опинилася у частковій невизначеності, що призвело до втрати ринків збуту, які й до того були вимогливі до українських експортерів через часті спалахи АЧС в Україні; до зменшення поголів’я або ж його ліквідації через нестачу кормів та фінансування. Внаслідок воєнних дій значно порушилися логістичні зв’язки. Враховуючи, що Україна експортує лише близько 1% свинини з усіх видів м’ясної продукції, це робить українських експортерів ще менш впевненими у можливості подальшого розвитку галузі, маючи скрутне становище. Знаходження шляхів стимулювання експортного потенціалу свинини і ринків збуту цієї продукції є головним завданням сільськогосподарських підприємств. В цьому полягає актуальність теми даної бакалаврської роботи. Проблемою стану української галузі свинарства займалися такі вчені як М. Гопка, А. Карпенко, О. Савчук та ін., які досліджували фактори, що впливають на конкурентоспроможність українського експорту м'яса свинини, а також Ю. В. Самойлик, О.С. Юрченко, О. М. Бондарська, О. Маслак, С. М. Калінчик, Н. О. Аверчева, які аналізували проблеми та перспективи розвитку експорту м'яса свинини. Ці та інші дослідження слугували теоретичною та методичною базою для проведення даного дослідження. Мета бакалаврської кваліфікаційної роботи полягає у виявленні та розумінні теоретичних та практичних аспектів формування експортного потенціалу ринку м'яса свинини України в умовах євроінтеграції. Відповідно до мети окреслено наступні завдання: 1. розкрити сутність поняття «експортного потенціалу»; 2. визначити механізми формування експортного потенціалу; 3. проаналізувати особливості формування експортного потенціалу в умовах воєнного стану; 4. розглянути світову кон’юнктуру ринку свинини; 5. проаналізувати експортний потенціал ринку свинини України; 6. визначити економічну ефективність виробництва свинини в умовах воєнного стану; 7. охарактеризувати світовий досвід стимулювання експорту свинини; 8. дослідити напрями забезпечення державної підтримки експортного потенціалу ринку свинини України; 9. визначити напрями підвищення економічної ефективності експорту свинини в Україні в умовах воєнного стану. Об’єктом дослідження бакалаврської кваліфікаційної роботи є експортний потенціал ринку м’яса свинини України. Предметом дослідження бакалаврської кваліфікаційної роботи є формування експортного потенціалу ринку м’яса свинини України. Методи дослідження. У ході написання бакалаврської кваліфікаційної роботи застосовувались такі методи дослідження, як функціональний та системний аналіз, історичне та логічне спостереження, метод синтезу інформації, методи графічного зображення, групування, порівняння та метод узагальнення. Ця бакалаврська кваліфікаційна робота складається з вступу, трьох розділів, висновків та списку використаних джерел. Перший розділ бакалаврської кваліфікаційної роботи присвячено дослідженню теорії сутності, механізму та особливостям формування експортного потенціалу. У другому розділі бакалаврської кваліфікаційної роботи було проаналізовано та оцінено сучасний стан експортного потенціалу ринку свинини України в умовах воєнного стану, а також проведено аналіз економічної ефективності виробництва свинини в Україні в умовах воєнного стану. Третій розділ роботи розкриває напрями стимулювання забезпечення експортного потенціалу ринку м’яса свинини України в умовах воєнного стану, а також в ньому розглянуто шляхи забезпечення державної підтримки експортного потенціалу ринку свинини України. У бакалаврській кваліфікаційній роботі подано 11 рисунків та 4 таблиці. Для написання дипломної роботи було використано 40 джерел інформації, серед яких наукові роботи, підручники, наукові статті та журнали, монографії та інтернет-ресурси, зокрема офіційні сайти та статистичні дані.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Експортний потенціал ринку вина України
    (2024) Мазур Ірина Анатоліївна; Ковтун О.
    У сучасному світі глобалізації та економічних трансформацій, динаміка розвитку національних економік визначається їх здатністю ефективно конкурувати на міжнародних ринках. Однією з галузей, яка привертає значну увагу, є виноробна індустрія, яка в Україні має багатовікову історію та традиції. Актуальність дослідження експортного потенціалу ринку вина України полягає в необхідності вивчення та максимального використання можливостей для розвитку цієї галузі на міжнародній арені. Становлення України як виробника та експортера вин продовжується, проте величина експорту і динаміка його зростання залежать від численних чинників, що вимагає глибокого дослідження та системного аналізу. Задачею даної дипломної роботи є визначення та оцінка експортного потенціалу виноробної галузі України, а також виявлення факторів, що впливають на його розвиток. Метою дослідження є вивчення структури виноробного експорту України, аналіз конкурентоспроможності на міжнародних ринках, виявлення проблем та можливостей для підвищення обсягів експорту. Для досягнення цієї мети встановлені такі завдання: аналіз ринкових тенденцій, визначення ключових конкурентів, ідентифікація перешкод та визначення стратегій розвитку. Методика дослідження включатиме збір та аналіз статистичних даних, експертні опитування виноробних підприємств, а також літературний та інтернет-ресурсний аналіз. Комплексне застосування цих методів дозволить отримати глибоке розуміння сучасного стану та перспектив розвитку експортного потенціалу виноробного ринку України. Дана дипломна робота має значення для української економіки, сприяючи розширенню експортних можливостей виноробної галузі, підвищенню конкурентоспроможності українських виробників та сприянню розвитку національного виноробного сектору в умовах глобального ринкового середовища.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Експортний потенціал цукрової галузі України
    (2023) Ярошевич В.Ю.; Кузьменко С.
    Структура магістерської кваліфікаційної магістерської роботи. Магістерська кваліфікаційна робота на тему «Експортний потенціал цукрової галузі України» викладена на 74 сторінках друкованого тексту, включає 7 таблиць і 34 рисунків. Робота складається зі вступу, трьох розділів і висновків. Для написання магістерської кваліфікаційної роботи використано 62 літературних джерела. Основний зміст кваліфікаційної магістерської роботи. В першому розділі кваліфікаційної магістерської роботи «Теоретичні основи формування та розвитку експортного потенціалу» розглянуто сутність і особливості формування експортного потенціалу, визначено місце стратегії в реалізації експортного потенціалу та запропоновані методичні підходи щодо оцінки експортного потенціалу. У другому розділі «Сучасний стан та основні тенденції розвитку експортного потенціалу ринку цукру» проаналізовано функціонування світового ринку цукру, визначено вплив кон’юнктури світового ринку на експортний потенціал цукрової галузі в Україні та визначено економічну ефективність вітчизняного виробництва цукру та напрями його експорту. У третьому розділі «Пріоритетні напрямки розвитку експортного потенціалу ринку цукру» визначено перспективи розвитку вітчизняного ринку цукру, сформовані стратегічні напрями розвитку експортного потенціалу цукрової галузі України та зроблено прогноз розвитку експортного потенціалу ринку цукру. Мета і завдання кваліфікаційної магістерської роботи. Метою дослідження є обґрунтування теоретичних та організаційно-методичних підходів та розробка практичних рекомендацій щодо реалізації та нарощування експортного потенціалу ринку цукру. Відповідно до поставленої мети в роботі передбачено вирішення наступних завдань: - узагальнити сутність поняття експортний потенціал; - визначити роль стратегії в реалізації експортного потенціалу; - запропонувати методичні підходи щодо оцінки експортного потенціалу; - визначити сучасний стан світового ринку цукру; - вивчити вплив кон’юнктури світового ринку на функціонування вітчизняного ринку цукру; - проаналізувати ефективність вітчизняного виробництва цукру; - визначити перспективи розвитку ринку цукру в Україні та світі; - запропонувати стратегію розвитку вітчизняної цукрової промисловості; - сформувати прогноз експортного потенціалу ринку цукру. Об’єктом дослідження є стратегічні пріоритети розвитку експортного потенціалу вітчизняної цукрової галузі. Предметом дослідження є теоретичні, методичні та практичні аспекти розвитку експортного потенціалу вітчизняної цукрової галузі. Методи дослідження. При дослідженні сучасного стану світового та вітчизняного ринків цукру були використані ряди динаміки а також середні та відносні величини. Для теоретичного узагальнення а також формування висновків використовували абстрактно-логічний метод. Факторний аналіз ринку цукру здійснювали з використанням методів зведення та групування статистичних даних, індексного та кореляційно-регресійного аналізу.. Наукова новизна одержаних результатів полягає у тому, що отримали подальший розвиток стратегічні напрями розвитку експортного потенціалу цукрової галузі України. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості стратегічного розвитку експортного потенціалу цукрової галузі України. Апробація результатів кваліфікаційної магістерської роботи. Основні положення та результати, викладені в кваліфікаційній магістерській роботі були оприлюднені на VI Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, присвяченої 125-річчю НУБіП України (м. Київ, НУБіП України, 18-19 травня 2023 р.) та на IV Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості». (м. Київ, НУБіП України, 25-26 жовтня 2023 р.). Публікації. Основні положення та результати дослідження були відображені у матеріалах конференції: 1. Ярошевич В. Ю., Кузьменко С. В. Сутність та особливості формування експортної стратегії підприємства. Матеріали IV Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості»: 25-26 жовтня 2023 р. К: НУБіП України, 2023. С. 80-83. 2. Ярошевич В. Ю., Кузьменко С. В. Експортний потенціал цукрової галузі України. Матеріали ІV Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості»: 25-26 жовтня 2023 р. К: НУБіП України, 2023. С. 52-54.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Експортний потенціал олійно-жирової галузі України
    (2023) Суха Т.М.; Кузьменко С.
    Структура кваліфікаційної магістерської роботи. Магістерська робота складається зі змісту, вступу, трьох основних розділів, висновків, списку використаних джерел. Основний текст займає 60 сторінок. Робота містить 17 таблиць та 14 рисунків. Для написання роботи автором було використано 62 джерела. Основний зміст кваліфікаційної магістерської роботи. В першому розділі магістерської кваліфікаційної роботи «Теоретичні основи формування експортного потенціалу олійно-жирової галузі» розглянуто поняття «експортний потенціал» та узагальнено основні методичні підходи до його оцінки, визначено основні види продукції олійно-жирової галузі. У другому розділі «Сучасний стан та основні тенденції розвитку експортного потенціалу олійно-жирової галузі» досліджено світовий ринок олійно-жирової продукції, проаналізовано динаміку зовнішньої торгівлі олійно-жирвою продукцією України та проведена оцінка експортного потенціалу олійно-жирової продукції галузі України. У третьому розділі «Перспективи розвитку експортного потенціалу олійно-жирової галузі України» розроблені прогнози щодо виробництва та експорту української олійно-жирової продукції, запропоновані рекомендації для державної підтримки розвитку та експорту олійно-жирової галузі України і підвищення конкурентоспроможності української олійно-жирової продукції. Мета і завдання кваліфікаційної магістерської роботи. Метою магістерської кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних і практичних аспектів та розробка практичних рекомендацій щодо реалізації та нарощування експортного потенціалу олійно-жирової галузі України. Для досягнення мети були поставлені наступні завдання: • визначити поняття «експортний потенціал» в контексті олійно-жирової галузі • дослідити основні види олійно-жирової продукції та їхні характеристики; • вивчити методичні підходи до оцінки експортного потенціалу олійно-жирової галузі; • дослідити кон’юнктуру світового ринку олійно-жирової продукції; • провести аналіз зовнішньої торгівлі олійно-жировою продукцією України; • оцінити рівень міжнародної конкурентоспроможності української олійно-жирової продукції; • скласти прогнози щодо обсягів виробництва та експорту олійно-жирової продукції України; • надати пропозиції щодо підвищення конкурентоспроможності вітчизняної олійно-жирової продукції на зовнішніх ринках; • запропонувати рекомендації щодо політики підтримки розвитку та експорту олійно-жирової галузі України. Об’єктом дослідження є експортний потенціал олійно-жирової галузі України. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних аспектів розвитку експортного потенціалу олійно-жирової галузі України. Методи дослідження: аналізу та синтезу, табличний та графічний, середні та відносні величини, абстрактно-логічний метод, зведення та групування статистичних даних, індексний та кореляційно-регресійний аналіз. Наукова новизна одержаних результатів. Отримали подальший розвиток пропозиції щодо підвищення конкурентоспроможності української олійно-жирової продукції на зовнішніх ринках. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості використання рекомендацій та стратегій, розроблених у дослідженні для підвищення ефективності олійно-жирової галузі, збільшення експортних обсягів та зростання її внеску в економіку країни. Апробація результатів магістерської роботи. Результати виконання магістерської кваліфікаційної роботи були оприлюднені на IV Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості». (м. Київ, НУБіП України, 25-26 жовтня 2023 р.).
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Формування конкурентних переваг вітчизняних продуктів переробки зерна на світовому ринку
    (2023) Шептун Н.С.; Файчук О.
    Структура кваліфікаційної магістерської роботи. Кваліфікаційна Магістерська робота на тему «Формування конкурентних переваг вітчизняних продуктів переробки зерна на світовому ринку» викладена на 78 сторінках друкованого тексту, включає 6 таблиць і 21 рисунок. Робота складається зі вступу, трьох розділів і висновків. Для написання магістерської роботи використано 50 літературних джерел. Основний зміст кваліфікаційної магістерської роботи. В першому розділі кваліфікаційної магістерської роботи «Теоретико-методичні засади формування конкурентних переваг продукції на світовому ринку» розглянуто економічну сутність та особливості реалізації конкурентних переваг продукції на світовому ринку, узагальнено основні методичні підходи до виявлення конкурентних переваг продукції на глобальному ринку. У другому розділі «Аналіз та оцінка конкурентної позиції українського зерна та продуктів його переробки на світовому ринку» проаналізовано сучасний стан світового ринку зерна та продуктів його переробки, визначено місце України на світовому ринку зерна і продуктів його переробки та проведена оцінка рівня міжнародної конкурентоспроможності вітчизняного зерна та продуктів його переробки. У третьому розділі - «Шляхи формування конкурентних переваг вітчизняних продуктів переробки українського зерна на світовому та європейських ринках» здійснено прогноз кон’юктури світового ринку продуктів переробки зерна, визначено напрями підвищення конкурентних переваг вітчизняних продуктів переробки зерна в умовах євроінтеграції та надано рекомендації щодо державної підтримки розвитку експортного потенціалу продуктів переробки зерна в Україні. Мета і завдання кваліфікаційної магістерської роботи. Основна мета магістерської роботи полягає полягає в обґрунтуванні механізмів формування конкурентоспроможності вітчизняних продуктів переробки зерна на світовому ринку. Для досягнення даної мети було поставлено такі завдання: - охарактеризувати економічну сутність поняття «конкурентні переваги» продукції; - дослідити особливості реалізації конкурентних переваг продукції на світовому ринку; - вивчити методичні підходи до виявлення конкурентних переваг продукції на глобальному ринку; - проаналізувати сучасний стан світового ринку зерна та продуктів його переробки; - визначити місце України на світовому ринку зерна і продуктів його переробки; - провести оцінку рівня міжнародної конкурентоспроможності вітчизняного зерна та продуктів його переробки; - здійснити прогноз кон’юнктури світового ринку продуктів переробки зерна; - визначити напрями підвищення конкурентних переваг вітчизняних продуктів переробки зерна в умовах євроінтеграції; - надати рекомендації щодо державної підтримки розвитку експортного потенціалу продуктів переробки зерна в Україні. Об’єктом дослідження є процес формування конкурентних переваг вітчизняних продуктів переробки зерна на світовому ринку. Предметом дослідження являється сукупність теоретичних, методичних та практичних аспектів формування конкурентних переваг вітчизняних продуктів переробки зерна на світовому ринку. Апробація результатів кваліфікаційної магістерської роботи. Основні положення та результати, викладені в кваліфікаційній магістерській роботі були оприлюднені на IV Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості» (м. Київ, НУБІП України, 25-26 жовтня 2023 р.).
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Експортний потенціал зернової галузі України
    (2023) Муха К.М.; Діброва Л.
    Структура магістерської кваліфікаційної роботи. Магістерська кваліфікаційна робота на тему «Експортний потенціал зернової галузі України» викладена на 106 сторінках друкованого тексту, включає 10 таблиць і 21 рисунків. Робота складається зі вступу, трьох розділів і висновків. Для написання магістерської роботи використано 86 літературних джерел. Основний зміст кваліфікаційної магістерської роботи. В першому розділі кваліфікаційної магістерської роботи «Теоретико-методичні аспекти формування експортного потенціалу» розглянуто економічний зміст та узагальнено основні методичні підходи до системи формування та оцінки експортного потенціалу, визначене його місце в структурі економічного потенціалу. У другому розділі «Аналіз сучасного стану експортного потенціалу зернової галузі України» проаналізовано ресурсний потенціал зерновиробництва в Україні, визначено особливості кон’юнктури світового ринку зерна та проведена оцінка експортного потенціалу зернової галузі України. У третьому розділі - «Перспективи відновлення та нарощування експортного потенціалу зернової галузі України» обґрунтовані стратегічні напрямки відновлення та розвитку експортного потенціалу зернової галузі, проведена оцінка рівня державної підтримки зерновиробництва в Україні та експорту в умовах воєнного стану. Мета і завдання кваліфікаційної магістерської роботи. Метою дослідження є обґрунтування теоретико-методичних підходів та науково-практичних рекомендацій щодо формування, нарощування та реалізації експортного потенціалу зернової галузі України. Відповідно до поставленої мети в роботі передбачено вирішення наступних завдань: - визначити економічну суть поняття «експортний потенціал»; - опрацювати методичні підходи щодо оцінки експортного потенціалу галузі; - провести аналіз ресурсного потенціалу виробництва зерна в Україні; - проаналізувати кон’юнктуру світового ринку зерна та визначити місце України на ньому; - оцінити сучасний стан експортного потенціалу зернової галузі України; - обґрунтувати стратегічні напрямки відновлення та розвитку експортного потенціалу зернової галузі України; - визначити рівень державної підтримки зерновиробництва та експорту в умовах воєнного стану; - обґрунтувати напрями забезпечення експортної логістики зерна з України в умовах обмеження логістичних можливостей. Об’єктом дослідження є процес формування експортного потенціалу зернової галузі. Предметом дослідження є теоретичні, методичні та практичні аспекти впливу внутрішніх і зовнішніх факторів на формування експортного потенціалу зернової галузі. Методи дослідження. Теоретичною і методологічною основою проведених в кваліфікаційній магістерській роботі досліджень стали основні положення теорії формування експортного потенціалу. Із спеціальних методів дослідження в роботі використані: абстрактно-логічний, монографічний, розрахунково-конструктивний, економіко-статистичний, а також табличний і графічний методи відображення інформації. Наукова новизна одержаних результатів полягає у здійсненні комплексної оцінки експортного потенціалу зернової галузі України в результаті якої отримані положення, що визначають наукову новизну: визначені особливості функціонування зернової галузі і факторів, що негативно впливають на формування та реалізацію експортного потенціалу, основними з яких є втрата обсягів виробництва, зменшення експортних поставок зерна та порушення експортної логістики зерна внаслідок військової агресії росії проти України. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості ефективного використання методичних підходів, аналізу та комплексної оцінки експортного потенціалу при плануванні та обґрунтуванні підприємствами зернової галузі експортно-імпортних операцій, розробки заходів щодо диверсифікації транспортних логістичних маршрутів експорту зерна в умовах обмеження логістичних можливостей. Апробація результатів магістерської кваліфікаційної роботи. Основні положення та результати, викладені в магістерській кваліфікаційній роботі були оприлюднені на IV Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості». (м. Київ, НУБіП України, 25-26 жовтня 2023 р.). Публікації. Основні положення та результати дослідження були відображені у матеріалах конференції: Муха К.М., Діброва Л.В. Сучасний стан експорту зерна з України та перспективи його розвитку. Матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених, присвяченої 125-річчю НУБіП України «Сучасний менеджмент: виклики та можливості»: 25-26 жовтня 2023 р. – К.: НУБіП України, 2023.
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Експортний потенціал зернової галузі України
    (2021) Васильчук Т.Є.