ОПП "Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами"

Постійне посилання колекціїhttps://dglibtest.nubip.edu.ua/handle/123456789/11276

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Бізнес-план вирощування грибів
    (2023) Печенюк, Тарас Олександрович
    Актуальність теми. В останні десятиріччя переконливо доведена висока біологічна цінність грибів, як харчового продукту, що включає унікальний комплекс поживних та лікарських речовин. Великий інтерес до грибів пояснюється тим, що вони значно безпечніші, ніж дикорослі. Особлива цінність грибівництва полягає в тому, що гриби успішно ростуть на субстратах, приготованих з відходів сільськогосподарського виробництва і промисловості, побутових решток. Бізнес з вирощування грибів відрізняється високою рентабельністю – близько 40% і більше, а щорічний світовий приріст обсягів виробленої продукції становить 6-8%. Однак для вирощування грибів необхідні площі і спеціальне обладнання, що тягне за собою певні капіталовкладення. Тому актуальним є дослідження процесу організації вирощування грибів як бізнесу, технології вирощування грибів та складання інвестиційного проєкту для реалізації даної бізнес-ідеї. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Питання створення і функціонування галузі грибівництва розкриті в наукових працях М. Алексєєва, В. Блонської, А. Бовтік, А. Гісем, В. Грановська, І. Дудки, М.І. Кісіля, О. Б. Коротич, Л. Лавріва, А. Линенко, В. Різника., Н. Різника, Г. Синициної, О. Рачкован, Л. Шинкарук, В. Биховченко, Т. Власенко, Ю. Власенко та інші. Слід зазначити, що недостатньо висвітленими залишаються питання бізнес-планування з організації вирощування грибів. Необхідність теоретичних засад розроблення бізнес-планів з вирощування грибів з врахуванням світового досвіду та особливостей економіки України зумовлюють актуальність теми дипломної роботи. Мета дослідження – теоретичне та аналітичне дослідження планування та організації бізнес-діяльності, виявлення шляхів та реалізації планової діяльності підприємства з вирощування грибів. Реалізація поставленої мети зумовила потребу у розв’язанні таких завдань дослідження:  розглянути особливості розвитку світового ринку грибів;  описати сучасний стан та перспективи розвитку ринку грибів в Україні;  проаналізувати особливості вирощування та продажу грибів;  скласти резюме проекту та загальну характеристику бізнесу;  проаналізувати ринок і конкуренцію та особливості цільової аудиторії;  описати маркетингову стратегію;  скласти організаційно-виробничий план;  надати фінансову оцінку проекту та визначити джерела фінансування проекту;  описати управління ризиками проекту;  надати пропозиції з реалізації бізнес-плану. Об’єктом дослідження є процес планування та реалізації бізнес-плану розробки проекту відкриття підприємства з вирощування грибів. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та практичні аспекти планування та організації бізнес-діяльності. В процесі написання роботи було використано сукупність загальноприйнятих методів і прийомів наукового пізнання. Теоретичною і методичною основою досліджень стали наукові праці вітчизняних вчених з проблем теорії і практики планування та організації бізнес-діяльності, законодавчі та нормативні акти. У процесі дослідження використані такі методи економічних досліджень: абстрактно-логічний (теоретичні узагальнення і формування висновків), статистико-економічний (сучасний стан та перспективи грибного бізнесу в Україні), розрахунково-конструктивний та експериментальний (бізнес-план відкриття підприємства з вирощування грибів) та інші. Інформаційною базою дослідження були законодавчі та нормативні акти Верховної Ради та Уряду України, офіційні матеріали Державного комітету статистики України, наукові літературні джерела. Результати магістерського дослідження доповідалися та обговорювалися на VІ міжнародній науково-практичній конференції (17-18 листопада 2022 р.) «Інклюзивний розвиток національної економіки: глобальні тенденції, можливості України та роль агропродовольчого сектору», що підтверджено тезами, стр. 81-83. Обсяг і структура магістерської роботи. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел. Загальний обсяг роботи – 63 сторінки комп’ютерного тексту, в тому числі 3 рисунка, 13 таблиць, 35 джерел використаної літератури
  • Ескіз
    Документaccess-status.restricted.listelement.badge
    Бізнес-план відкриття фермерського господарства
    (2023) Черниш, О.К.
    Магістерська кваліфікаційна робота «Бізнес-план відкриття фермерського господарства» складається з трьох розділів, висновків та списку використаних джерел і містить 64 с., 16 рис., 9 табл., 30 джерел. У першому розділі було розглянуто та проаналізовано особливості розвитку ринку фермерських господарств України; досліджено роль фермерських господарств на світовому продовольчому ринку, вивчено ринок США; описано соціальну складову бізнесу та соціальну роль фермерських господарств в розвитку економіки країни. У другому розділі зазначено концепцію проекту та цілі бізнесу; наведено загальну характеристику та визначено цільову аудиторію проекту; проаналізовано конкурентне середовище; розроблено маркетинговий план проекту; наведено організаційно-виробничий план; розраховано показники фінансової та інвестиційної ефективності; описано ризики проекту та методи управління ними. У третьому розділі розроблено пропозиції з реалізації бізнес-плану та розвитку проекту.