Організаційно-правові засади сільського розвитку об’єднаних територіальних громад в Україні - Гафурова, Олена Вікторівна (Компрінт, 2020)
У монографії детально аналізуються теоретичні та практичні проблеми правового регулювання організаційно-правових засад соціального розвитку об’єднаних територіальних громад. Звертається увага на механізм реалізації соціально-економічних та культурних прав селян в умовах децентралізації.. Окрема увага приділяється дослідженню правовідносин з облаштування сільських територій як складової соціального розвитку об’єднаних територіальних громад. Обґрунтовуються пропозиції щодо вдосконалення правового регулювання відносин соціального розвитку сільських громад на засадах соціальної справедливості. Розрахована на широке коло науковців, викладачів, студентів та аспірантів юридичних вузів.
Рекомендовано до друку Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: правове регулювання; територіальні громади; соціально-економічні права; децентралізація; legal regulation; territorial communities; socio-economic rights; decentralization; gesetzliche Regelung; Gebietsgemeinschaften; sozioökonomische Rechte; Dezentralisierung