Рід Rosa L. в Україні: генофонд, історія, напрями досліджень, досягнення та перспективи : монографія - Рубцова, Олена Леонідівна (Фенікс, 2009)
У монографії вперше узагальнено та проаналізовано результати теоретичних та практичних досліджень роду Rosa L. в Україні, які відображають науковий вклад українських вчених у світову та вітчизняну науку. Автором відтворено цілісну історико-наукову картину становлення, розвитку та сучасні досягнення досліджень троянд в Україні. Монографія містить значну історіографію проблеми та спирається на широку джерельну базу. На широкому фактичному матеріалі обґрунтовано основні напрями та етапи досліджень троянд. Розглянуто діяльність окремих вчених, виділено основні центри досліджень. Окреслено напрями подальших досліджень роду Rosa в Україні.
Затверджено до друку Вченою радою Національного ботанічного саду Імені М.М. Гришка НАН України (протокол № 10 від 7 липня 2009 р.) та Вченою радою Центру досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки (протокол № 11 від 23.07.2009 р.)
Keywords: Rosa L.