Сутність дефініції «фінансовий дериватив» та їх обіг на біржовому фондовому ринку - Кравченко, А. С. (НУБіП України, 2018)
Визначено наукову сутність дефініції «фінансовий дериватив» наведено їх класифікацію, як у вітчизняній так і світовій практиці. Наведено порівняльну характеристику обсягу біржових контрактів з цінними паперами на біржовому фондовому ринку, проаналізовано обсяг біржових контрактів на біржовому фондовому ринку (у розрізі фондових бірж) за видом фінансового інструменту, оцінено обсяг біржових контрактів з цінними паперами на фондових біржах за видами ринку впродовж дослідження, запропоновано шляхи розвитку.
Keywords: біржовий фондовий ринок; дериватив; базовий актив