Осетрівництво. Т. І. Ставове осетрівництво - Андрющенко, Антоніна Іванівна; Вовк, Надія Іллівна; Кондратюк, Вадим Миколайович (My University, 2018)
Підручник складається із двох частин. Перша частина включає матеріали щодо біологічної та господарської унікальності осетрових риб, організаційної структури та облаштування осетрових ставових господарств, основні технології осетрової ставової аквакультури, пов’язані з формуванням маточних стад різними методами, відтворенням та особливостями ембріонального розвитку, виробництвом рибопосадкового матеріалу і їх товарної продукції. У підручнику наведено основні методичні підходи до технологічних процесів у ставовій осетровій аквакультурі щодо формування ремонтно-маточних стад, відтворення та вирощування осетрових об’єктів товарної аквакультури, а також – рибоводно-біологічні нормативи з їх відтворення та утримання. Викладено основні хвороби осетрових риб, профілактичні заходи до них та методи їх лікування. Підручник призначений для використання у вищих навчальних закладах при викладанні дисциплін технологічного спрямування в осетрівництві для студентів ОС «Магістр» за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура» та викладачів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.
Т. І. Ставове осетрівництво
Розглянуто та схвалено вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України як підручник для підготовки студентів ОС «Магістр» за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура»
Keywords: осетрівництво; ставове осетрівництво