Поняття екологічної інформації: проблеми законодавчого тлумачення - Артеменко, О. В. (НУБіП України, 2019)
У статті досліджується питання поняття екологічної інформації. Звертається увага, на національний рівень законодавчого визначення даного поняття та міжнародний рівень законодавчого визначення. Досліджується історія походження поняття екологічної інформації. Розмежовуються поняття «екологічної інформації», «інформації про стан навколишнього природного середовища» та «інформації про стан довкілля». З’ясовується проблема виникнення тавтології в досліджуваних поняттях та можливі шляхи їх вирішення. Акцентується увага на проблемах законодавчого визначення дефініції «екологічна інформація». Особлива увага звертається на роль та внесок Орхуської конвеції як особливого міжнародного документу, який став основою для визначення даного поняття.
Keywords: інформація; екологічна інформація; навколишнє природне середовище; довкілля; Орхуська конвенція