Заповідні дендросозоекзоти Українського Полісся - Савоськіна, Анна Михайлівна; Попович, Сергій Юрійович (ЦП Компринт, 2019)
Проаналізовано результати інвентаризаційних досліджень раритетних дендроекзотів природно-заповідного фонду Українського Полісся. Описано історію паркобудівництва, напрями досліджень дендросозоекзотів та мережу штучних заповідних парків. Здійснено структурний флористичний аналіз видового складу дендросозоекзотів, проаналізовано стан репрезентативності видів рослин, у тому числі вікових дерев, з’ясовано роль дендросозоекзотів у ландшафтному фітоценодизайні. Видання розраховане, здебільшого, на молодих учених, аспірантів і студентів відповідних фахів, а також на коло читачів, які цікавляться раритетними екзотичними видами деревних рослин.
Рекомендовано до друку Вченою радою НУБіП України
Keywords: дослідженя дендросозоекзотів; дендросозоекзоти; рослини; дендрологія