Ярославичі. З глибини віків і пам’яті людської - Цуп, Володимир («ART поліграф», 2019)
У історико – краєзнавчому нарисі висвітлено історію і розвиток села Ярославичі Зборівського району Тернопільської області з часу першої письмової згадки до наших днів. На основі архівних матеріалів, документальних даних, історичних літературних джерел та спогадів учасників і свідків давно минулих подій, розповідається про життя села, про його жителів і їх долю. Значну увагу приділено культурно-просвітницькій діяльності, ролі церкви, місцевим традиціям, а основне – людям. Сподіваємося, що дана публікація дасть поштовх нашим землякам до подальших історичних досліджень, пробудить інтерес молоді до вивчення історії нашого краю, пошуку свого родинного коріння. Книга розрахована на широке коло читачів, жителів села і вихідців з нього, на студентів, краєзнавців та шанувальників і цінителів нашої старовини.
Видання книги здійснено за фінансової допомоги ТзОВ «Укрполь-2005» – генеральний директор Андрій Уніят
Keywords: Ярославичі; Тернопільська область; Зборівський район; Історія; Краєзнавство