Шляхи підвищення біологічної стійкості насаджень акації білої (Robinia pseudoacacia L.) на еродованих землях ДП «Ржищівський лісгосп» - Ганзюк, В. В. (My University, 2019)
Тези доповідей по матеріалам конференції, яка присвячена висвітленню актуальних проблем відтворення лісів і лісових меліорацій. Наведено результати досліджень у галузі лісівництва, насінництва, лісового і декоративного розсадництва, лісовідновлення і лісорозведення, плантаційного лісовирощування, екоадаптаційного відтворення лісів, ботаніки, лісової селекції, полезахисного лісорозведення, протиерозійних меліорацій, біотичної стійкості лісових екосистем, лісоаграрних і урбанізованих ландшафтів, агролісівництва тощо. Окреслено аспекти вдосконалення лісової, лісокультурної і лісомеліоративної освіти для підготовки кваліфікованих фахівців лісового господарства, висвітлено результати наукової діяльності аспірантів і студентської молоді (6-8 листопада 2019 р).
Тези доповідей учасників міжнародної науково-практичної конференції «Відтворення лісів та лісова меліорація в Україні: витоки, сучасний стан, виклики сьогодення та перспективи в умовах антропоцену» (присвяченої 100-річчю кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій) 6-8 листопада 2019 р.
Keywords: підвищення біологічної стійкості насаджень; стійкість насаджень акації білої; створення повноцінних лісових екосистем; increasing the biological sustainability of plantations; Erhöhung der biologischen Nachhaltigkeit von Plantagen; sustainability of white acacia plantations; Nachhaltigkeit von weißen Akazienplantagen; creation of full-fledged forest ecosystems