Принцип свободи та межі державного втручання за Дж.Ст. Міллем - Протосавіцька, Л. С. (НУБіП України, 2019)
У статті викладено політико-правові погляди одного з родоначальників англійського лібералізму Дж.Ст. Мілля; проаналізовано стан наукового дослідження теми, оброблено джерела; визначено поняття свободи і з’ясовано «законні» межі суверенітету індивіда; розглянуто проблему взаємовідносин людини і влади в демократичному суспільстві; досліджено проблему громадянської свободи ідеальної форми влади, її критерії та умови існування в політико-правовому вченні мислителя; встановлено особливості державного втручання в справи суспільства і індивіда.
Keywords: суспільство; індивід; свобода; право; державне втручання