Громадсько-політична діяльність Є. Петрушевича: пошуки виховного ідеалу - Сопівник, Руслан Васильович (ЦП Компринт, 2016)
Монографія присвячена реконструкції біографії, життєвого шляху і громадсько-політичної діяльності відомого, але не достатньо дослідженого в історичному та педагогічному плані державного діяча часів Української національно-демократичної революції 1917-1921 р., лідера Західно-Української Народної Республіки Євгена Петрушевича. Ця постать має увійти на правах повноправного члена до Пантеону Героїв української історії, а особистісні якості, життєвий подвиг, громадсько-політична діяльність, приклади поведінки Євгена Педтрушевича, можуть слугувати матеріалом для побудови виховного ідеалу. Монографія розрахована на науковців, науково-педагогічних працівників, наставників академічних груп, аспірантів, студентів, а також усіх, хто цікавиться українською історією та вихованням особистості
Рекомендовано Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України (протокол № 5 від 23 листопада 2016 р.)
Keywords: історія педагогіки; історія