Правове регулювання укладення і виконання аграрних розписок в Україні - Кулинич, Ольга Павлівна (НУБіП України, 2019)
У статті досліджується правова природа аграрних розписок як засобів кредитування сільськогосподарського товаровиробника під заставу майбутнього врожаю сільськогосподарської продукції. Визначені особливості фінансових та товарних аграрних розписок. Досліджуються питання правового забезпечення їх обігу. Робиться висновок про необхідність внесення у Закон України «Про аграрні розписки» змін і доповнень, які б уможливили видачу агарних розписок на більші строки, ніж строки вегетаційного періоду рослинницьких культур.
Keywords: аграрна розписка; товарна аграрна розписка; обіг аграрних розписок; застава майбутнього врожаю сільськогосподарської продукці