Інтерпретативний переклад галузевого дискурсу (французька мова) - Тимофєєв, Володимир Анатолійович (НУБіП України, 2023)
Метою рекомендацій є формування професійного інтелекту майбутніх перекладачів-філологів як здатності, що забезпечує інтелектуальну обробку дискурсу та адекватну передачу його змісту. За рекомендаціями майбутні перекладачі вчаться видобувати основний сенс повідомлення та передавати його узуальними структурами мови перекладу. Навчання за рекомендаціями передбачає підготовку повідомлення з теми дискурсу, передачу його суті за ключовими поняттями, активне читання тексту заняття та його усний абзацно-фразовий переклад. Методичні рекомендації укладено відповідно до програми з дисципліни «Практичний курс усного перекладу другої іноземної мови (французької)» для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 035 «Філологія».
Рекомендовано до друку вченою радою гуманітарно-педагогічного факультету
Keywords: переклад; французська мова; інтерпретативний переклад; translation; french language; interpretive translation; Übersetzung; französisch Sprache; interpretierende Übersetzung