Проблеми соціального захисту та безпеки внутрішньо переміщених осіб - Князька, Л. А.; Дяченко, С. В. (НУБіП України, 2019)
У статті досліджується питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Звертається увага на їхню безпеку в сучасних реаліях. Визначається поняття внутрішньо переміщених осіб. Аналізується стан законодавчої та урядової підтримки внутрішньо переміщених осіб. Виділяються проблеми з якими внутрішньо переміщені особи можуть зіткнутися в умовах сьогодення. Досліджується міжнародний досвід державної підтримки соціального захисту та безпеки внутрішньо переміщених осіб. Пропонується шляхи вирішення нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб.
Keywords: внутрішньо переміщена особа; соціальний захист; збройний конфлікт; ЄДБІ; безпека; соціальний пакет