Впровадження технологічної лінії виробництва паливних гранул із відходів деревообробки і меблевого виробництва на ПП "Малинська меблева фабрика" - Поліщук, Віктор Миколайович; Науменко, В. О.; Науменко, Оксана Василівна (НУБіП України, 2018)
Щомісяця на ПП "Малинська меблева фабрика" переробляється 750 т деревної сировини, пі-сля переробки якої отримується 592 т відходів. Доне-давна лише 274 т можна було використати для пере-робки в паливні гранули, а 318 т внаслідок високої вологості, наявності золоутворюючих домішок, домі-шок клею, були для цього непридатні. За рахунок впровадження нової технологічної лінії виробництва паливних гранул із відходів деревообробки і меблево-го виробництва, яка складається із цеху подрібнення, сушильної установки, накопичувальних та проміжно-го бункерів, дробарки кінцевого дроблення, грануля-торів, просіювача, охолоджувача та затарювальної машини, вдалось звільнити деревну сировину від кори та використовувати сирі деревні відходи. Внаслідок цього кількість відходів, придатних для виробництва паливних гранул, збільшилась до 525 т/міс. В лінії ви-робництва паливних гранул використовуються чотири здвоєні гранулятори власної конструкції продуктивні-стю по 500 кг/год. з кільцевою матрицею розрахунко-вим діаметром 152 мм і одним роликом діаметром 88 мм. Розрахункова робоча частота обертання матриці становить 315 об/хв. Для привода гранулятора засто-сований мотор-редуктор МР1-315 з електродвигуном потужністю 30 кВт.
Keywords: меблева фабрика; паливні гранули; матриця; деревні відходи; відходи меблевого виробництва