Фізіологія рослин. Ч. ІІ - Прилуцька, Світлана Володимирівна; Бабицький, Андрій Ігорович; Нестерова, Наталія Георгіївна; Ткаченко, Тетяна Анатоліївна; Бойко, Ольга Анатоліївна; Дащенко, Анна Валеріївна (НУБіП України, 2024)
Навчальний посібник містить теоретичний та практичний матеріал по основних розділах навчальної програми з дисципліни «Фізіологія рослин» для студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Зміст навчального посібника відповідає навчальній програмі дисципліни «Фізіологія рослин». Розглянуто такі розділи класичної фізіології рослин як «Водний режим рослин», «Дихання рослин», «Системи регуляції у рослин», «Ріст і розвиток рослин», «Фізіологія виділення речовин» та «Резистентність рослин та окисний стрес». Для покращення засвоєння теоретичного і практичного матеріалу й закріплення знань у кінці кожного розділу наведено контрольні запитання. Основною метою навчально-методичного видання є розширення теоретичних знань і формування практичних навичок у студентів під час вивчення загального курсу «Фізіологія рослин». Для підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Посібник буде корисний студентам, аспірантам і викладачам закладів вищої освіти
Рекомендовано до видання рішенням вченої ради Національного університету біоресурсів і природокористування України Протокол № 3 від 27 вересня 2024 року
Keywords: Фізіологія рослин; Physiology of plants; Водний режим рослин; Water regime of plants; Дихання рослин; Respiration of plants; Системи регуляції у рослин; Regulation systems in plants; Ріст і розвиток рослин; Growth and development of plants; Фізіологія виділення речовин; Physiology of substance release; Резистентність рослин та окисний стрес; Plant resistance and oxidative stress