Інструменти формування пропозиції при виробництві руського осетра в системі розвитку глобального економічного середовища - Вдовенко, Наталія Михайлівна; Шарило, Юрій Євгенович; Дмитришин, Роман Анатолійович; Медведенко, Л. К.; Герасимчук, Володимир Васильович; Федоренко, Микола Олександрович (НУБіП України, 2023)
У посібнику розкрито базові інструменти формування пропозиції при виробництві руського осетра в системі розвитку глобального економічного середовища. В аспекті глобального світового попиту на продукти розглянуто додаткові можливості для витримування передличинок та підрощування личинок руського осетра у басейнах і лотоках, проаналізовано виробництво м’яса осетрових у світі, виробництво та споживання ікри осетрових або чорної ікри (кав’яру) в Європі, Японії, США, Уругваї, Вірменії, Китаї в умовах надзвичайних викликів для продовольчої безпеки. Розраховано на працівників сільського та рибного господарства, слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.
Рекомендовано до друку науковою радою економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України. Схвалено ДУ «Методично-технологічний центр з аквакультури» Державного агентства меліорації та рибного господарства України.
Keywords: рибництво; рибне господарство; руський осетр; економіка