Рекомендації із розробки практичного інструментарію та засобів регулювання для модернізації механізму диверсифікації структури галузей тваринництва через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010 секція А «Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство» відповідно до існуючих рекомендацій ФАО ООН - Вдовенко, Наталія Михайлівна; Марченко, І. О.; Дмитришин, Роман Анатолійович; Негода, Юлія Володимирівна (НУБіП України, 2022)
Розкрито методичні засади щодо забезпечення можливостей вдосконалення нормативної бази регулювання через внесення доповнень до Класифікатора видів економічної діяльності ДК 009:2010. Обґрунтовано доцільність виокремлення з групи «розведення овець» групу «розведення кіз» як окремого виду економічної діяльності задля інтеграції його у аграрне виробництво. Враховано вибір показників, що характеризують галузь у процесі визначення вагових коефіцієнтів розвитку козівництва з подальшим їх прикладним використанням, урахуванням впливу галузевої конкурентоспроможності й викликів для національної та економічної безпеки в умовах глобальних трансформацій. Розраховано на слухачів курсів підвищення кваліфікації, науково- педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, фахівців галузей аграрного сектору економіки України.
Рекомендовано до друку науковою радою економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: класифікатор видів економічної діяльності; тваринництво; ДК 009:2010 секція А