Щодо гендерної рівності у реалізації права на окремі види соціальної допомоги - Горіславська, Інна Вікторівна (НУБіП України, 2019)
Демографічний фактор є важливою передумовою економічного, інтелектуального, політичного розвитку будь-якої країни. Забезпечення ефективної державної соціальної підтримки населення охоплює питання матеріальної підтримки сімей з дітьми і надання окремих видів соціальних відпусток з урахуванням гендерної рівності. Завданням цієї статті є аналіз питань дотримання гендерної рівності у реалізації права на окремі види соціальних відпусток. Під час роботи над статтею будуть використані загальнонаукові та спеціальні методи юридичної науки: формально-юридичний та порівняльно-правовий.
Keywords: гендерна рівність; соціальна підтримка населення; соціальні відпустки; державна допомога сім’ям з дітьми