Бренд-менеджмент - Лазебник, Вікторія Вікторівна; Гаврилюк, Юлія Григорівна (My University, 2024)
Зміст навчального посібника відповідає навчальній програмі дисципліни «Бренд менеджмент». Висвітлено сутність категорій «бренд» як сучасної філософії підприємницької діяльності та «брендинг» як основного компоненту діяльності підприємств, ефективного інструменту впливу на поведінку споживачів, дієвого засобу підвищення конкурентних переваг. Визначено сутнісно-змістовне наповнення поняття «процесу управління брендом»; роль маркетингових досліджень бренду; сутність процесу брендину та основні етапи створення бренду; особливості поведінки споживачів у процесі купівлі брендів та технологію створення стійкого образу бренду; наведено приклад оформлення та наповнення брендбука, визначено його суть і структуру. Особлива роль відведена аналізу процесу управління брендом та оцінці його ефективності: визначено сутність поняття управління брендом, позиціонування бренду, обгрунтовано необхідність процесу формування підтримки та лояльності до бренду; визначено методи оцінки ефективності бренду; наведено приклад використання брендингу для просування продукції у ПрАТ «Миронівський хлібопродукт». Висвітлено механізм формування маркетингової діяльності підприємства аграрного сектору для ефективного функціонування, стабільного розвитку, забезпечення стійких позицій та підвищення рівня конкурентоспроможності, зокрема: розвиток Інтернет-брендингу, його компоненти; стратегії розвитку Інтерне-брендингу та особливості застосування інтегрованих комунікаційних технологій в Інтернет-брендингу; описано ключове місце PR технології в Інтернет-брендингу; наведено приклади розвитку брендингу в соціальних мережах. Посібник буде корисний студентам магістратури, аспірантам та викладачам закладів вищої освіти.
Рекомендовано до видання рішенням вченої ради Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: менеджмент; бренд; брендинг; бренд-менеджмент; Management; Brand; branding; Brand Management