Аналіз дендрофлори в ландшафтному дизайні старовинного парку селища Немішаєве - Кузьмінець, М. П.; Дубовенко, Ю. І.; Патока, В. В.; Кузьмінець, О. М. (НУБіП України, 2018)
Зроблено комплексний дендрологічний аналіз липового парку в селищі Немішаєве. Дендрофлора парку включає 36 видів та 5 декоративних форм рослин з 22 родів, 13 родин. Провідні родини Rosaceae (6 видів), Tiliaceae (2), Aceraceae, Caprifoliaceae, Pinaceae (по 4 види). Провідні роди Tilia (5 видів), Acer та Ulmus (по 4 види). Кількісно переважають Celtis occidentalis L. (14,7%), Philadelphus pubescens Loisel. (14,1%), 13 видів представлені 1 рослиною. У парку є ex situ 5 екз. 3 видів, які підлягають охороні на державному і міжнародному рівні. У парку зростає 42 дерева 10 порід з діаметром стовбура понад 50 см. Найбільші розміри стовбура у Tilia platyphyllos (84 см Tilia cordata (64 см), Quercus robur (57 см). Аналіз дендрофлори свідчить про цінність парку, як об’єкту природно-заповідного фонду України.
Keywords: аналіз; дендрофлора; ландшафт; дизайн; липовий парк; Немішаєве; Київська область