Актуальні проблеми попередження та запобігання злочинів неповнолітніх - Гбур, Люся Володимирівна (НУБіП України, 2019)
Аналізуючи проблеми злочинності неповнолітніх у Україні, треба зазначити, проте що вона є однією з частин загальної злочинності у суспільстві та розвивається під впливом тих однакових факторів, що і злочинність в цілому. Але існують і певні властивості, які впливають на її кримінологічні дані: стан, динаміку і рівень злочинності. Тому створення надійної та ефективної системи запобігання злочинам серед неповнолітніх дасть змогу вирішити багато суспільних проблем і забезпечити зниження злочинності у майбутньому і зміцнення правопорядку в цілому у державі.
Keywords: злочинність неповнолітніх; профілактика злочинів; насильницькі злочини; запобіжні заходи; негативний вплив; правопорушники; покарання