Елементи деліктної відповідальності у процесі конвергенції правових систем - Горіславська, Інна Вікторівна (НУБіП України, 2019)
У статті проаналізовано окремі проблемні питання щодо реалізації механізму захисту цивільних прав та інтересів в умовах правової конвергенції. Аналізується стан та рівень їх здійснення і захисту у окремих правових системах в умовах глобалізації. Реалізація захисту цивільних прав та обов’язків здійснюється через застосування способів захисту, зокрема, відшкодування шкоди завданої неправомірними діями
Keywords: захист цивільних прав; правова конвергенція; відповідальність; делікт; деліктна відповідальність; генеральний делікт; делікт з необережності