Monomial variables in english audit terminology - Chaika, O. I. (НУБіП України, 2019)
The article highlights certain peculiarities of monomial variables in the audit terminology as exemplified in the English language. That becomes possible by focusing on similarities found between an algebraic expression, its components and operations, and a terminological set expression in English for Audit as a language for specific purpose.
Змінні одночлена та англійські терміни у сфері аудиту
У статті висвітлюються окремі аспекти аналізу та опису термінів у сфері аудиту термінологічного корпусу англійської мови у порівнянні з аналізом складників алгебраїчного виразу. Мета статті зумовлена потребою сучасного суспільства в поєднанні традиційних теоретичних баз знань у прикладній лінгвістиці, практики та удосконалення пошукових підходів до наукових досліджень з новітніми методами дослідження та шляхами реалізації й прогресивного використання у майбутньому отриманих результатів: створення цифрових баз даних, що спрощують роботу перекладача / викладача/ носія мови чи експерта при роботі з англійськими фінансовими термінами у сфері провадження аудиторської діяльності.
Keywords: monomial; term; monomial variable; algebraic expression; applied linguistics; audit terminology