Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи: «Вимірювання димності відпрацьованих газів автомобілів з дизельними двигунами» - Сиволапов, Володимир Анатолійович; Новицький, Андрій Валентинович; Ружило, Зіновій Володимирович; Банний, Олександр Олександрович; Попик, Павло Сергійович; Деркач, Анатолій Опанасович (НУБіП України, 2023)
Методичні матеріали призначені для ознайомлення із методами і технічними засобами для вимірювання димності відпрацьованих газів автомобілів з дизельними двигунами, що знаходяться в експлуатації. Методичні вказівки містять загальні відомості про основні токсичні компоненти відпрацьованих газів при роботі дизельних двигунів автомобілів, напрямки їх зниження та методику і технічні засоби контролю димності відпрацьованих газів.
Ухвалено Вченою Радою факультету конструювання та дизайну Національного університету біоресурсів і природокористування України,
Keywords: вимірювання димності; галузеве машинобудування; smoke measurement; Rauchmessung; Wirtschaftsingenieurwesen; industrial engineering