Біологічна активність і гумусний стан чорноземів Лісостепу і Степу України: монографія - Тонха, Оксана Леонідівна; Балаєв, Анатолій Джалілович; Вітвіцький, Станіслав Валерійович (My University, 2017)
Монографія присвячена системному вивченню та оцінці мікробіому та гумусного стану цілинних чорноземів за різної інтенсивності їх використання; вивченню характеру мікробної трансформації органічної речовини цілинних і розораних чорноземів, встановленню механізмів втрат і відновлення в них гумусу; встановленю різноманіття метагеному прокаріотів цілинних і розораних чорноземів природного заповідника «Михайлівська цілина» за допомогою молекулярно-біологічних методів Для використання у навчальному процесі фахівців спеціальності «Агрономія».
Затверджено до друку Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: ґрунтознавство