Лексичні особливості перекладу термінології рибництва та аквакультури - Ольховська, Наталія Семенівна; Кольцова, О. О. (Міленіум, 2018)
У статті розглянуто поняття «терміну», його особливості та багатоаспектність. Узагальнено знання про проблеми, які виникають у процесі перекладу термінології. Зазначено науковців, що займалися різними аспектами вивчення терміносистеми, а також окреслено коло актуальних питань для досліджень. У межах аналізу способів перекладу термінології рибництва та аквакультури на матеріалі англійської і німецької мов розглянуто найуживаніші серед лексичних прийомів.
Keywords: лексичні прийоми перекладу; дефінітивність; одноеквівалентні та багатоеквівалентні терміни; калькування