Біофізика і методи аналізу навколишнього середовища - Посудін, Юрій Іванович (My University, 2015)
Основною метою підручника "Біофізика і методи аналізу навколишнього середовища" є ознайомлення студентів з фізичним оточенням живих організмів; вивчення впливу фізичних факторів середовища на живі організми та їх здатності сприймти ці фактори, реагувати на них і таким чином взаємодіяти з навколишнім середовищем та адаптуватися до нього; висвітлення сучасних фізичних методів котролю навколишнього середовища та принципів дії приладів, що застосовуються для вимірювання параметрів навколишнього середовища та аналізу його стану; контроль знань студентів за допомогою завдань та задач практичного характеру, запитань, тестів. Структура підручника передбачає знайомство з необхідним теоретичним матеріалом. Після кожного розділу подано приклади розв’язку практичних проблем та контрольні завдання для самостійної роботи.
Keywords: фізика; біофізика; аналіз навколишнього середовища