Електротехнологічні процеси і установки в АПК: основи функціонування та моделювання динамічних режимів - Котов, Борис Іванович; Грищенко, Володимир Олександрович; Калініченко, Роман Андрійович; Панцир, Юрій Ігорович; Герасимчук, Ігор Дмитрович (НУБіП України, 2025)
В монографії розглянуто питання, пов'язані з використанням електричних і електромагнітних полів безпосередньо в технологічних процесах агропромислового виробництва. Викладені основні положення теорії електрофізичних процесів (зарядка, рух, осадження, розділення, нагрівання, випаровування дисперсних і суцільних середовищ) які мають місце у виробництві та переробці сільськогосподарської продукції. Приділено увагу математичному моделюванню динамічних режимів технологічних процесів і установок та наведено результати досліджень за науковими темами 0107U010514 та 0124U002846. Монографія призначена для спеціалістів, що працюють в галузі застосування електротехнологій в агропромисловому комплексі та може бути використана, як навчальний посібник студентів магістратури і аспірантами, які спеціалізуються в галузях енергетики і автоматики, а також проектантами електричних систем і комплексів в АПК.
Рекомендовано до друку на засіданні Вченої ради Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: електротехнологічні процеси АПК; установки в АПК; функціонування та моделювання динамічних режимів; технологічні процеси агропромислового виробництва; electrotechnological processes in agriculture; installations in the agro-industrial complex; operation and modelling of dynamic modes; technological processes of agro-industrial production