Науково-методичні рекомендації: Інтегральна оцінка екологічного стану природних вод для різних видів водокористування - Строкаль, Віта Петрівна; Куровська, Анна Василівна (НУБіП України, 2024)
У науково-методичних рекомендаціях викладений механізм проведення інтегральної оцінки екологічного стану природних вод для різних видів водокористування, що поєднує якісну оцінку та кількісну оцінку стану води. Обґрунтовано розроблений алгоритм інтегральної оцінки природних вод за критеріальним підходом, що базується на індикаторах (індексах) якості води, які визначають критерії якості води для видів водокористування. Наведено приклади застосування моделі DPSIR для вирішення водно-екологічних проблем. Науково-методичні рекомендації будуть корисними в навчальних цілях для студентів ОС «Бакалавр» та «Магістр» та здобувачів доктора філософії зі спеціальності 101 «Екологія» галузі знань 10 «Природничі науки», наукових цілях для проведення оцінки екологічного стану природних водних ресурсів, визначаючи індикатори дефіциту води за видами водокористування.
Науково-методичні рекомендації розглянуто та рекомендовано до друку Вченою Радою Національного університету біоресурсів і природокористування України
Keywords: екологія; екологічні проблеми; Ökologie; ecology; environmental issues; Umweltfragen